vreslarisa.gr

                   

Συνεντεύξεις

Ο Αποστόλης Ταρταμπούκας και ο Θανάσης Παζιάνας απαντούν στα ερωτήματα μας για την διαγραφή οχημάτων

To vreslarisa.gr επισκέφτηκε την Οικολογική Ανακύκλωση Κεντρικής Ελλάδας ΑΕ και οι κ. Αποστόλης Ταρταμπούκας και Θανάσης Παζιάνας, υπεύθυνοι για την διαγραφή οχημάτων, απαντήσανε στις ερωτήσεις μας όσον αφορά τη διαγραφή οχημάτων αλλά και την ανακύκλωση επικίνδυνων υλικών προς το περιβάλλον, όπως τα χρησιμοποιημένα λάδια, οι μπαταρίες και τα μέταλλα.

Τι είδους οχήματα μπορεί να διαγράψει κάποιος στην Οικολογική Ανακύκλωση Κεντρικής Ελλάδας?
Κατ'αρχάς το μέτρο της απόσυρσης δεν ισχύει πλέον, οπότε μιλάμε για διαγραφή και όχι για απόσυρση.
Τα αυτοκίνητα που μπορεί να διαγράψει κάποιος θα πρέπει να έχουν τα παρακάτω κριτήρια:
    - το βάρος τους να είναι έως και 3500 Kg ή 3,5 τόνους μικτό βάρος
    - να έχουν πληρωμένα τέλη κυκλοφορίας μέχρι και το έτος που κυκλοφορούν (το ίδιο ισχύει και για τα φορτηγά ιδιωτικής χρήσης (ΦΙΧ),
    - να μην έχει το αυτοκίνητο ή το φορτηγό παρακράτηση κυριότητας και άδειας

Share

Περισσότερα...

H Μαρία Κουκμά απαντά στα ερωτήματα μας όσον αφορά τη νέα μέθοδο εκγύμνασης Miha Bodytec

To vreslarisa.gr επισκέφτηκε τα studios 20’ Health and Fitness - Miha Bodytec και η κα. Μαρία Κουκμά απάντησε στις ερωτήσεις μας όσον αφορά τη νέα επαναστατική μέθοδο εγκύμνασης.
 

Τι είναι το Miha Bodytec?
Το Miha-Bodytec αποτελεί τη νέα επαναστατική μέθοδο στο χώρο της εκγύμνασης βασιζόμενο στην ηλεκτροδιέγερση των μυών.

Ποιά είναι τα οφέλη αυτής της μεθόδου?
. Μηδενισμός τραυματισμών
. Μείωση βάρους και σωματικού λίπους
. Αύξηση μυικής δύναμης και μάζας
. Αποτέλεσμα σε μόλις 10 μαθήματα
. Αντιμετώπιση πόνων σε μέση, αυχένα και γόνατα

Share

Περισσότερα...

Ο κ. Σωτήρης Μπουντής σύμβουλος τοξικοεξάρτησης και Υπεύθυνος του θεραπευτικού προγράμματος ΚΕΘΕΑ ΕΞΟΔΟΣ απαντά στις ερωτήσεις μας για το κρίσιμο θέμα των ναρκωτικών

To vreslarisa.gr επισκέφτηκε το ΚΕΘΕΑ ΕΞΟΔΟΣ και ο κ. Σωτήρης Μπουντής Κοινωνιολόγος Msc, Σύμβουλος Τοξικοεξάρτησης και Υπεύθυνος του θεραπευτικού προγράμματος ΚΕΘΕΑ ΕΞΟΔΟΣ απάντησε στα ερωτήματα μας για το κρίσιμο θέμα των ναρκωτικών.

1. Μιλήστε μας λίγο για τη λειτουργία του ΚΕΘΕΑ ΕΞΟΔΟΣ όλα αυτά τα χρόνια της πορείας του στη Λάρισα.

Το θεραπευτικό πρόγραμμα ΚΕΘΕΑ ΕΞΟΔΟΣ λειτουργεί στη Λάρισα από το 1989 και έχει βασικό στόχο τη θεραπεία και την πρόληψη της χρήσης ουσιών στην ευρύτερη περιοχή της Κεντρικής Ελλάδας. Οι υπηρεσίες που παρέχονται μέσα από τις Μονάδες του, αφορούν στην κινητοποίηση, στη θεραπεία, στην εκπαίδευση και στην κοινωνική επανένταξη χρηστών και πρώην χρηστών καθώς και στην υποστήριξη των οικογενειών τους. Η παρέμβαση του ΚΕΘΕΑ ΕΞΟΔΟΣ είναι πολύπλευρη, εντατική και αποτελεσματική, με κεντρικό άξονα τη διασφάλιση του δικαιώματος των χρηστών για ουσιαστική απεξάρτηση και αλλαγή τρόπου ζωής (μακριά από οποιαδήποτε εκμετάλλευση οικονομική ή άλλη) και της ανάγκης των χρηστών και των οικογενειών τους για υποστήριξη και θεραπεία.

Share

Περισσότερα...

Ο κ. Ορέστης Σίμης απαντά στις ερωτήσεις μας για θέματα που αφορούν τη θέρμανση και το τζάκι

To vreslarisa.gr επισκέφτηκε το κατάστημα ειδών τζακιού Home Heating (Τέρμα Καραθάνου και Θέτιδος γωνία) και o κ. Ορέστης Σίμης απάντησε στις ερωτήσεις μας σε ότι αφορά το τζάκι.

Τα τελευταία χρόνια ακούγεται όλο και περισσότερο το ενεργειακό τζάκι. Αλήθεια τι είναι το ενεργειακό τζάκι και ποιες οι διαφορές του από το απλό παραδοσιακό?

Ενεργειακό τζάκι είναι αυτό που εκμεταλλεύεται στο έπακρο την ενέργεια που μας αποδίδει η παρεχόμενη καύσιμη ύλη που στην προκειμένη περίπτωση είναι το ξύλο. Για να καταλάβουμε την διαφορά ενός ενεργειακού τζακιού με ένα απλό παραδοσιακό τζάκι και για να γίνει κατανοητό θα σας δώσω ένα παράδειγμα που θα το απλοποιήσει. Σε ένα παραδοσιακό τζάκι η θερμική του απόδοση φτάνει το 15% με 20% ενώ στο ενεργειακό 75% με 80%. Αυτό σημαίνει πως εάν η παρεχόμενη καύσιμη ύλη (ξύλο) που μας αποδίδει την ενέργεια στην μία περίπτωση θα μας αποδώσει στον χώρο μας 15 από τις 100 θερμίδες (οι υπόλοιπες 85 χάνονται στην ατμόσφαιρα μέσω της καμινάδας) ενώ στην περίπτωση του ενεργειακού τζακιού η ίδια ποσότητα καύσιμης ύλης θα μας αποδώσει στον χώρο μας 75 από της 100 θερμίδες. Με απλά λόγια ενεργειακό τζάκι είναι αυτό που περιορίζει την απώλεια της θερμικής ενέργειας και εκμεταλλεύεται το μεγαλύτερο ποσοστό της αποδίδοντας το στον χώρο που θέλουμε να θερμάνουμε.

Share

Περισσότερα...

Οι κτηνίατροι κα. Ηλιάνα Κάτσιανου και ο κ. Παναγιώτης Ζάρρας απαντούν στις ερωτήσεις μας για θέματα που αφορούν την υγεία του σκύλου

To vreslarisa.gr επισκέφτηκε το κτηνιατρείο Animal Medical (Ηρώων Πολυτεχνείου 23) και oι κτηνίατροι κα. Ηλιάνα Κάτσιανου και ο κ. Παναγιώτης Ζάρρας απάντησαν στις ερωτήσεις μας σε ότι αφορά την υγεία του σκύλου.

Είναι απαραίτητη η αποπαρασίτωση για τον σκύλο μου τον χειμώνα? Κάποιοι λένε ότι δεν χρειάζεται!

ΜΥΘΟΣ: Ο προληπτικός αποπαρασιτισμός (ενδοπαράσιτα, εξωπαράσιτα) του σκύλου μας πρέπει να εφαρμόζεται κατα τη διάρκεια όλου του έτους. Οι καιρικές συνθήκες στην χώρα μας επιτρέπουν την διαβίωση των κουνουπιών και της σκνίπας(μετάδοση Διροφιλαρίωσης, Λεισμανίωσης) από Μάρτιο μέχρι Οκτώβριο σε εξωτερικούς χώρους και στο εσωτερικό των σπιτιών, λόγω θέρμανσης, όλους τους χειμερινούς μήνες .Τα παράσιτα του εντέρου, που προσλαμβάνονται κυρίως από το περιβάλλον και το ατελώς ψημένο κρέας έχει βρεθεί οτι μπορούν να επιβιώσουν και σε πολύ χαμηλές θερμοκρασίες. Χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι τα αυγά του Εχινόκοκκου όπου μπορούν να επιζήσουν μέχρι και 4 μήνες στους -1ο C. Λανθασμένα πιστεύεται οτι οι σκύλοι μπορούν να κολλήσουν τσιπούρια μόνο τους ζεστούς μήνες, επιζούν ακόμη και σε χαμηλές θερμοκρασίες, συνεχίζοντας να τους τσιμπάνε και να μεταφέρουν σοβαρά νοσήματα όπως η Ερλιχίωση. Όσο αφορά τους ψύλλους, ο χειμώνας είναι η αγαπημένη τους εποχή γιατί καλά κρυμμένοι κάτω απο σκεπάσματα, καναπέδες και χαλιά βρίσκουν την ιδανική θερμοκρασία για να επιβιώσουν και να πολλαπλασιαστούν.

Share

Περισσότερα...

Είστε εδώ: