Αφαίρεσαν 15 γάτες από διαμέρισμα Λαρισαίας

Αφαίρεσαν 15 γάτες από διαμέρισμα Λαρισαίας

Στην οριστική αφαίρεση ζώων συντροφιάς προχώρησε χθες η Εισαγγελία Πλημμελειοδικών Λάρισας μετά από καταγγελία φιλοζωικής οργάνωσης της Θεσσαλονίκης, με αφορμή τις συνθήκες διαβίωσης των ζώων.

Εισαγγελική λειτουργός, συνοδευόμενη  από αστυνομικούς, βρέθηκε χθες στο διαμέρισμα της Λαρισαίας, η οποία φιλοξενούσε τις 15 γάτες που αποτέλεσαν και τον λόγο της παρέμβασης της φιλοζωικής οργάνωσης που εκδήλωσε ενδιαφέρον για την τύχη των ζώων μετά μάλιστα από αναρτήσεις σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης.

Οι 15 γάτες εντοπίσθηκαν τελικά σε διαμέρισμα ιδιοκτησίας της Λαρισαίας που τις φιλοξενούσε και με εισαγγελική παρέμβαση αφαιρέθηκαν οριστικά από την κατοχή της, παρελήφθησαν από τα μέλη της οργάνωσης και μεταφέρθηκαν στη Θεσσαλονίκη.

Το θέμα αποκάλυψε δικηγόρος της Θεσσαλονίκης σημειώνοντας σε ανακοίνωσή του πως «ύστερα από αίτηση που καταθέσαμε στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Λάρισας σύμφωνα με το άρθρο 19 παρ. 1 του Ν. 4039/2012 αφαιρέθηκαν από την κατοχή κατοίκου της Λάρισας, ύστερα από την άμεση έκδοση εισαγγελικής διάταξης και την επέμβαση της Αστυνομίας, 15 γάτες, οι οποίες διαβιούσαν στην οικία της μέσα σε άθλιες συνθήκες κατά παράβαση των κανόνων ευζωίας.

Ταυτόχρονα, απαγορεύτηκε από την  Εισαγγελία η απόκτηση άλλων ζώων από την παραβάτη. Με τις ως άνω ενέργειες δόθηκε οριστική λύση σε ένα σοβαρό πρόβλημα που απασχολούσε έντονα τη φιλοζωική κοινότητα του νομού Θεσσαλίας. Θα ακολουθήσει ο σχηματισμός ποινικής δικογραφίας και θα αποδοθούν τυχόν ποινικές ευθύνες» καταλήγει το δικηγορικό γραφείο της Θεσσαλονίκης.

Πηγή
www.eleftheria.gr