Νέο Προεδρείο στο Περιφερειακό Συμβούλιο Θεσσαλίας

Νέο Προεδρείο στο Περιφερειακό Συμβούλιο Θεσσαλίας

Με ευρεία συναίνεση και με τη θετική ψήφο της πλειοψηφίας των περιφερειακών παρατάξεων αναδείχτηκε το νέο Προεδρείο του Περιφερειακού Συμβουλίου Θεσσαλίας.

Ύστερα από πρόταση του Περιφερειάρχη Θεσσαλίας Κώστα Αγοραστού στη θέση του Προέδρου του Περιφερειακού Συμβουλίου εκλέχτηκε ο Βασίλης Πινακάς.

Στη θέση του Αντιπροέδρου και ύστερα από πρόταση του επικεφαλής της παράταξης «Η Θεσσαλία στην καρδιά μας » Νίκου Τσιλιμίγκα αναδείχτηκε ο Κώστας Καραμπάτσας.

Στη θέση του Γενικού Γραμματέα, αναδείχθηκε ο Κώστας Καλαμπάκας με πρόταση του Περιφερειάρχη Θεσσαλίας Κώστα Αγοραστού.

Οι παρατάξεις «Λαϊκή Συσπείρωση» και «Αριστερή παρέμβαση στη Θεσσαλία» απείχαν από τη διαδικασία της ψηφοφορίας.

Στην Οικονομική Επιτροπή του νέου περιφερειακού συμβουλίου Θεσσαλίας αναδείχθηκαν ως τακτικά και αναπληρωματικά μέλη οι εξής:

Συμμαχία υπέρ των πολιτών (Κ. Αγοραστός)
Τακτικά μέλη
Δόκου Τάνια
Κίτσιος Γεώργιος
Νάτσινα Δήμητρα
Ρογγανάκη Λία
Αναπληρωματικά Μέλη
Αναγνωστόπουλος Δημήτριος
Γακόπουλος Χρήστος
Μπρέζας Ανδρέας
Τέας Ιωάννης

Η Θεσσαλία στην καρδιά μας (Ν. Τσιλιμίγκας)
Τακτικά Μέλη
Καναβός Απόστολος
Κομίτσας Ρίζος

Αναπληρωματικά μέλη
Τσιάρας Αθανάσιος
Αράπκουλε Δέσποινα

Λαϊκή Συσπείρωση Θεσσαλίας (Αν. Τσιαπλές)
Τακτικό μέλος
Τσιαπλές Αναστάσιος
Αναπληρωματικό μέλος
Γκαραλιάκος Ζήσης
Πρωτοβουλία (Δ. Κουρέτας)
Τακτικό μέλος
Κουρέτας Δημήτριος
Αναπληρωματικό μέλος
Ψαχούλας Ιωάννης

Από την διαδικασία απείχαν η «Λαϊκή Συσπείρωση» και η «Αριστερή Παρέμβαση». Στην τοποθέτησή του ο επικεφαλής της Λαϊκής Συσπείρωσης Τάσος Τσιαπλές μεταξύ άλλων ανέφερε:

«Ξεκινάμε μια νέα περίοδο στο Περιφερειακό Συμβούλιο, όχι όμως με καλό τρόπο από μέρους της πλειοψηφίας, όπως έδειξε και η ορκομωσία, που αντί να είναι μια λιτή διαδικασία σ’ αυτήν εδώ την αίθουσα, την μετατρέψατε σε μια φιέστα που υποδηλώνει μεγαλοϊδεατισμό και έπαρση και αρνηθήκατε να δώσετε το λόγο να τοποθετηθούμε και οι επικεφαλής των παρατάξεων. Θέλω επίσης να στιγματίσω το γεγονός της παρουσίας αρκετών αστυνομικών της ασφάλειας, στο χώρο της εκδήλωσης.

Η κατάσταση της εργατικής τάξης, των μικρομεσαίων αγροτών, ΕΒΕ, της νεολαίας και των συνταξιούχων, δεν πρόκειται να αλλάξει προς το καλύτερο, όπως δείχνουν και οι πρώτες νομοθετικές παρεμβάσεις ή εξαγγελίες της κυβέρνησης της Ν.Δ, η οποία συνεχίζει την αντιλαϊκή πολιτική του ΣΥΡΙΖΑ, για την στήριξη της καπιταλιστικής ανάπτυξης, η οποία δεν μπορεί να εξασφαλίσει σε καμία περίπτωση, ούτε το δικαίωμα στην πλήρη και σταθερή εργασία, ούτε ικανοποιητικό εισόδημα (μισθούς, συντάξεις, καλές τιμές αγροτοπαραγωγού), ούτε κανένα κοινωνικό δικαίωμα, γιατί σκοπός της είναι η αύξηση των κερδών των λίγων».

Πηγή
www.ert.gr