Ο μητροπολίτης Λαρίσης έψαλλε τον Εθνικό Ύμνο

Ο μητροπολίτης Λαρίσης έψαλλε τον Εθνικό Ύμνο

Τον Εθνικό ύμνο έψαλλε σήμερα ο σεβασμιότατος μητροπολίτης Λαρίσης και Τυρνάβου κ. Ιερώνυμος από το μητροπολιτικό Ναό του Αγίου Αχιλλίου, στο πλαίσιο του κηρύγματος του για την εορτή του Ευαγγελισμού και την Εθνική επέτειο. Μάλιστα ο κ. Ιερώνυμος κάλεσε τους πιστούς που εκείνη την ώρα παρακολουθούσαν τη θεία λειτουργία που τη μετέδιδε ζωντανά η Θεσσαλία τηλεόραση να ψάλλουν μαζί του τον εθνικό ύμνο.

Καλώντας ταυτόχρονα την πολιτεία, να αναθεωρήσει ενόψει Μεγάλης Εβδομάδας και Πάσχα, τις απόψεις για την απαγόρευση των συναθροίσεων στους Ιερούς Ναούς, ευχόμενος ότι μέχρι τότε η πανδημία θα έχει κοπάσει και έτσι θα μπορέσουν οι πιστοί να επιστρέψουν στις εκκλησίες.

Τόνισε μάλιστα ότι αυτό μπορεί να γίνει αν και εφόσον έχουμε ξεπεράσει τον κίνδυνο και κάτω από δρακόντεια μέτρα για τη συνάθροιση των πιστών, τηρώντας τα προβλεπόμενα με τις αποστασεις ασφαλείας που το απέδειξε και το προηγούμενο διάστημα.

Στο μήνυμα του ακόμη αναφέρθηκε στο μητροπολίτη Λαρίης Πολύκαρπο, ο οποίος έπεσε θύμα άγριου λιντσαρίσματος από το στρατό του Δράμαλη πασά, που είχε την έδρα του στη Λάρισα, πριν ξεκινήσει την εκστρατεία του για το Μοριά και υποστεί τη συντριβή από το Κολοκοτρώνη στα Δερβενάκια, αναφερόμενος και στις μεγάλες θυσίες και του λαού αλλά και του κλήρου στην υπόθεση της εθνικής παλιγεννεσίας.

Όλη την θεία λειτουργία είχαν την ευκαιρία να την παρακολουθήσουν ζωντανά οι πιστοί από τη Θεσσαλία τηλεόραση.

Δείτε το σημείο της ομιλίας που ο σεβ. κ. Ιερώνυμος κάνει έκκληση στην κυβέρνηση να ανοίξουν οι ναοί ενόψει Πασχα και ψάλλει τον εθνικό ύμνο:Πηγή
www.thessaliatv.gr