Πανευρωπαϊκή διάκριση Έλληνα Λαρισαίου ιατρού

Πανευρωπαϊκή διάκριση Έλληνα Λαρισαίου ιατρού

Σε ειδική τελετή, που έλαβε χώρα στο 11ο Συνέδριο της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας Πόνου (EFIC) στη Βαλένθια της Ισπανίας, απονεμήθηκε στον Dr Ευθύμιο Κουλούλα, το Ευρωπαϊκό Δίπλωμα Ιατρικής Πόνου (EuropeanDiplomaofPainMedicine).

Η Ιατρική Πόνου (Αλγολογία) σήμερα αποτελεί ιατρική υποειδικότητα διετούς εκπαίδευσης στις ΗΠΑ, στην Αυστραλία και σε ελάχιστες ευρωπαϊκές χώρες! Έτσι, η Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία Πόνου (EFIC), η οποία είναι η μεγαλύτερη Ιατρική Ομοσπονδία μελέτης του Πόνου μέλος της Διεθνούς Ένωσης Μελέτης του Πόνου (IASP), καθιέρωσε εξετάσεις πιστοποίησης ιατρών που πληρούν τα αυστηρά κριτήρια ενασχόλησης με τη διαχείριση κάθε είδους πόνου (European Diploma Pain Medicine Examinations) με στόχο να εκπαιδεύσει/πιστοποιήσει τους ιατρούς και να βοηθήσει εξειδικευμένα τους ασθενείς που μαστίζονται καθημερινά από κάθε είδους πόνο, ο οποίος συχνά, έχοντας σημαντικό κοινωνικό αντίκτυπο, οδηγεί τον ασθενή στην ανικανότητα και την αναπηρία!

Μετά την επιτυχία σε αυτές τις εξετάσεις απονεμήθηκε στον Κο Ευθύμιο Κουλούλα το Ευρωπαϊκό Δίπλωμα Ιατρικής Πόνου (European Diploma of Pain Medicine).

Ο κος Ευθύμιος Κουλούλας κατέχει ως κύρια ιατρική ειδικότητα αυτή του φυσιάτρου, και κατόπιν εκπαίδευσης στη διαχείριση του πόνου, ως μέρος ειδίκευσης κι εξειδίκευσης στις ΗΠΑ αλλά κι ως ενεργό μέλος κι εισηγητής της Ελληνικής Εταιρείας Αλγολογίας στα σεμινάριά της, είναι ο πρώτος Έλληνας ιατρός που λαμβάνει τη σχετική Ευρωπαϊκή πιστοποίηση (EDPM) από την EFIC, προσπαθώντας να συμβάλλει στη διάδοση της εξειδικευμένης διεπιστημονικής διαχείρισης του πόνου!

Πηγή
www.eleftheria.gr