Στον δικό τους παιδικό σταθμό θα μπουν τα παιδιά της Ανθούπολης

Στον δικό τους παιδικό σταθμό θα μπουν τα παιδιά της Ανθούπολης

Στον δικό τους Βρεφονηπιακό Σταθμό θα μπουν τα παιδιά της Ανθούπολης, τον Σεπτέμβριο του 2020, τα οποία σήμερα εξυπηρετούνται από σταθμούς γειτονικών συνοικιών.

Το έργο κατασκευής της νέας εκπαιδευτικής δομής προχωρά με γρήγορους ρυθμούς και ήδη έχει ολοκληρωθεί ο σκελετός του κτίσματος.

Σύμφωνα με τον αντιδήμαρχο Τεχνικών Έργων κ. Γιώργο Σούλτη, ο νέος Βρεφονηπιακός Σταθμός στην Ανθούπολη θα ολοκληρωθεί εντός του έτους και μετά την αποπεράτωση των εργασιών κατασκευής του θα ακολουθήσουν οι διαδικασίες για την προμήθεια του απαραίτητου εξοπλισμού για τις ανάγκες της λειτουργίας του.

«Τη νέα σχολική χρονιά θα λειτουργήσει κανονικά...» δηλώνει ο αντιδήμαρχος.

Να σημειωθεί ότι το έργο χρηματοδοτείται από τον Δήμο Λαρισαίων, με κονδύλι από το πρόγραμμα «Φιλόδημος».

Ανεγείρεται σε οικόπεδο κοντά στα σχολικά συγκροτήματα της συνοικίας.

Σύμφωνα με τη μελέτη του έργου το υπόγειο είναι εμβαδού 354,22 τ.μ., το οποίο θα περιλαμβάνει βοηθητικούς χώρους, αποθηκευτικούς χώρους, λεβητοστάσιο, χώρο πυρόσβεσης κ.λπ.

Το ισόγειο, δομήσιμης επιφάνειας 314,22 τ.μ., με ημιυπαίθριους χώρους 38,80 τ.μ. θα περιλαμβάνει αίθουσα ύπνου νηπίων, αίθουσα απασχόλησης νηπίων, κουζίνα με αποθήκη τροφίμων, χώρο για το προσωπικό, γραφείο διεύθυνσης, WC Α.Μ.Ε.Α., WC νηπίων και WC προσωπικού – κοινού.

Ο όροφος επιφάνειας 354,22 τ.μ. θα περιλαμβάνει γραφείο πολλαπλών χρήσεων, μόνωση, αίθουσα ύπνου βρεφών, αίθουσα απασχόλησης βρεφών, χώρο αλλαγής βρεφών, χώρο παρασκευής γάλακτος, αίθουσα ύπνου νηπίων, αίθουσα απασχόλησης νηπίων, αίθουσα ύπνου νηπίων Α.Μ.Ε.Α., αίθουσα απασχόλησης νηπίων Α.Μ.Ε.Α. και WC Α.Μ.Ε.Α. νηπίων..

Τη μελέτη εκπόνησε η Διεύθυνση Τεχνικών Υπηρεσιών του Δήμου Λαρισαίων, η οποία έχει και την ευθύνη της επίβλεψης ως Διευθύνουσα το έργο Υπηρεσία.

Ο νέος Παιδικός Σταθμός σχεδιάστηκε έτσι ώστε να καλύπτει και ανάγκες ατόμων με αναπηρίες (ΑμεΑ).

Προβλέπεται να φιλοξενεί έως και 70 παιδιά.

Πηγή
www.eleftheria.gr