Τα προϊόντα της Θεσσαλίας που προτείνει για ΠΟΠ η περιφέρεια

Τα προϊόντα της Θεσσαλίας που προτείνει για ΠΟΠ η περιφέρεια

Για τις εξελίξεις στο ζήτημα της υποβολής των φακέλων ΠΟΠ.από την περιφέρεια Θεσσαλίας μίλησε σήμερα στο πλαίσιο συνέντευξης τύπου ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας Δημήτρης Κουρέτας.

Ο κ. Κουρέτας αναφέρθηκε στα προϊόντα της θεσσαλικής γης που διεκδικούν την ένδειξη ΠΟΠ όπως είναι το μήλο Αγιάς, ρεβίθια Αμοργός Φαρσάλων, κάστανα Μελιβοίας, Πηλίου, Αμπελακίων και Καρίτσας, αμύγδαλο Τεμπών, ακτινίδιο δέλτα Πηνειού, σκόρδο Πλατυκάμπου, αχλάδι κρυστάλλι Τυρνάβου, το βοσκοτύρι Λιβαδίου Ελασσόνας, οινοποιητικά Τυρνάβου και από πρόποδες Αγράφων.

Ορισμένα από αυτά τα προϊόντα έχουν ήδη ένδειξη ΠΓΕ (Γεωγραφική προέλευση) και θα διεκδικήσουν την αναβάθμισή τους σε ΠΟΠ (Προϊόντα Ονομασίας Προέλευσης) ώστε να λάβουν την προστιθέμενη αξία που τους αναλογεί μέσω των φακέλων και των μελετών που έχουν εκπονηθεί από την περιφέρεια σε συνεργασία με το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας κατέληξε ο κ. Κουρέτας.

Πηγή
www.thessaliatv.gr

Image
Image

Publish modules to the "offcanvas" position.

Τα cookies είναι σημαντικά για την εύρυθμη λειτουργία του site μας και τη βελτίωση της online εμπειρία σας.
Πατήστε "Αποδοχή Cookies" για να συνεχίσετε ή επιλέξτε "Περισσότερες πληροφορίες" για να διαβάσετε περισσότερα σχετικά με τα cookies.