2 ύποπτα κρούσματα του κορωνοϊού στο ΠΝΛ

2 ύποπτα κρούσματα του κορωνοϊού στο ΠΝΛ

Με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ και με ειδικό εξοπλισμό, όπως προβλέπει ο σχεδιασμός ασφαλούς διαχείρισης, μεταφέρθηκε το απόγευμα  μία 22χρονη φοιτήτρια της Κτηνιατρικής από την Καρδίτσα στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Λάρισας προκειμένου να εξεταστεί ως ύποπτο κρούσμα για κορωνοϊό και να γίνουν οι απαραίτητες εργαστηριακές εξετάσεις.

Σύμφωνα με πληροφορίες, πρόκειται για φοιτήτρια από την Κρήτη που σπουδάζει στην Καρδίτσα, η οποία τις προηγούμενες ημέρες είχε ταξιδέψει στη Β. Ιταλία (περιοχή Λομβαρδίας). Αμέσως κινητοποιήθηκε ο κρατικός μηχανισμός σε τοπικό, θεσσαλικό και κεντρικό επίπεδο.

Να θυμίσουμε ότι το Πανεπιστημιακό αποτελεί νοσοκομείο αναφοράς για τον κορωνοϊό στη Θεσσαλία.

Την ίδια ώρα μία 62χρονη επίσης κτηνίταρος από τη Λάρισα που είχε ταξιδέψει πρόσφατα στην Ιταλία, μπήκε επίσης σε καραντίνα στο πανεπιστημιακό, αν και τα συμπτώματά της δεν είναι τα ιδια με την 22χρονη που παρουσίασε υψηλό πυρετό, αλλά έχει έναν συνηθισμένο πονόλαιμο

Nα σημειώσουμε πάντως ότι ο πανικός είναι ο χειρότερος σύμβουλος. Θα πρέπει να επικρατήσει η λογική και κυρίως να τηρούνται οι κανόνες υγιεινής.

Και το λέμε αυτό διότι το ποσοστό θανάτων από τον κορονοϊό σε ηλικίες άνω των 80 ετών φθάνει στο 14,8%, ενώ σε ηλικίες 10 έως 19 ετών το ποσοστό θανάτων είναι 0,2%.

Πηγή
www.thessaliatv.gr