vreslarisa.gr

                   

Ο Νίκος Καλτσής απαντάει στα ερωτήματα μας για το ποδήλατο!

To vreslarisa.gr επισκέφτηκε το κατάστημα Βισβίκης Ποδήλατα και ο Νίκος Καλτσής απάντησε στις ερωτήσεις που όλοι μας θα θέλαμε να κάνουμε σε έναν ειδικό του ποδηλάτου.

Είναι απαραίτητη η τεχνική συντήρηση του ποδηλάτου μας και κάθε πότε πρέπει να γίνεται?
Το ποδήλατο είναι ένα μηχάνημα ή εργαλείο!!!!!!! Φυσικά η σωστή και τακτική συντήρηση συμβάλει στην καλύτερη και μακροχρόνια ζωή του!!!! Αυτό που λέω συνήθως είναι "με την παραμικρή δυσλειτουργία, το φέρνετε για έλεγχο"!! Όσο συχνότερα το πλένουμε, το λιπαίνουμε και το ρυθμίζουμε, τόσο καλύτερα θα δουλεύει και θα ζει για εμάς!!!!!!!!


Ποιά είναι τα μέτρα προστασίας που πρέπει να παίρνει πάντοτε ένας ποδηλάτης?
Το σημαντικότερο κατά τη γνώμη μου είναι η πολύ καλή συντήρηση του ποδηλάτου του!!!!! Μετά από αυτό σίγουρα ανάλογα και με τη χρήση του καθενός, ένα καλό κράνος πάντα προστατεύει το κεφάλι μας!! Μπορούμε επίσης να φοράμε προστατευτικά σε γόνατα και αγκώνες!! Γάντια για προστασία των χεριών μας και φυσικά στο ποδήλατο τα απαραίτητα φώτα εμπρός και πίσω μαζί με ανακλαστήρες!!!!!!

Πως κρίνετε την παιδεία των Λαρισαίων στο χώρο του ποδηλάτου?
Φυσικά υπάρχουν άνθρωποι που ασχολούνται και γνωρίζουν πολύ καλά το ποδήλατο και τι αυτό συνεπάγεται!!!!! Όμως το μεγαλύτερο ποσοστό των ανθρώπων δε γνωρίζει ούτε πως πρέπει να συντηρείται ένα ποδήλατο ούτε πως λειτουργεί αυτό καθώς και πως συμπεριφερόμαστε με αυτό στους δρόμους!!!! Θα ήταν όμως άδικο απλά να πούμε ότι οι ποδηλάτες δεν έχουν πολλές γνώσεις για το ποδήλατο!!! Οι οδηγοί αυτοκινήτων όντως ΔΕΝ προσέχουν τους ποδηλάτες!!!!

Ποιές θα ήταν οι προτάσεις σας έτσι ώστε να γίνει η ζωή των Λαρισαίων ποδηλατών πιο εύκολη μέσα στην πόλη?
Είτε μέσα είτε έξω από την πόλη η παιδεία των ποδηλατών και των οδηγών αυτοκινήτου θα πρέπει να γεμίσει με σεβασμό για τους υπόλοιπους χρήστες των δρόμων!!!!! ( οι ποδηλάτες πρέπει να σέβονται τα αυτοκίνητα, άλλωστε η ζωή τους είναι αυτή που κινδυνεύει πρώτα από όλα και οι οδηγοί αυτοκινήτων πρέπει να σέβονται και να υπολογίζουν ΠΟΛΥ τους ποδηλάτες!!!!!) αν ένα αυτοκίνητο περάσει γρήγορα δίπλα από έναν ποδηλάτη, ο αέρας και μόνο είναι αρκετός ώστε να δημιουργήσει πρόβλημα ακόμη κ πτώση στον ποδηλάτη!!!!!

Ποσό κοστίζει ενα καλό ποδήλατο?
Είναι μια ερώτηση που την ακούω πολύ συχνά!!!! Είναι η μόνη ερώτηση που δεν έχει άμεση απαντηση!!!!!! Τι χρήση θελουμε να κάνουμε σε ένα ποδήλατο;; τι θελουμε να πάρουμε από αυτό και τι θελουμε να δώσουμε για αυτό;;;; υπάρχουν ποδήλατα για κάθε χρήση, ικανά να καλύψουν κάθε απαίτηση καθώς και ποδήλατα για κάθε τσέπη!!!!!! Όσο περισσότερες οι απαιτήσεις μας, τόσο πιο βαθιά χρειάζεται να μπει το χέρι στην τσέπη!!!!! Λίγες απαιτήσεις και προσδοκίες από το ποδήλατο, μικρό το βύθισμα του χεριού στην τσέπη!!!!!

Από ποια ηλικία πρέπει να μαθαίνει ένας άνθρωπος ποδήλατο?
Καλό είναι τα παιδιά μας να μαθαίνουν το ποδήλατο, τη χρήση του κ τις μεθόδους προστασίας από νηπιακή ηλικία!!! Ένα παιδί ακόμη και από την ηλικία των 2-3 ετών μπορεί να κάνει ποδήλατο με βοηθητικές ρόδες τις οποίες προοδευτικά και σταδιακά πρέπει να αφαιρέσει έως την παιδική ηλικία κ όχι κοντά στην εφηβεία!!!!

Τέλος ποιά είναι η συμβουλή σας προς τους Λαρισαίους?
Το ποδήλατο είναι υγεία-χαρά και ευτυχία!!!! Παροτρύνω όλους τους συμπολίτες μου να το βάλουν στην καθημερινότητα τους για να γευτούν αυτή τη χαρά και επίσης να νιώσουν πως είναι να είσαι ακριβείς στα ραντεβού σου καθώς δε χρειάζεται να κολλάς σε κανένα εμπόδιο!!!!!

Πείτε μας μερικά λόγια για εσάς και το κατάστημα σας
Προσωπικά η ενασχόληση μου με τα ποδήλατα ξεκινησε αρκετά χρόνια νωρίτερα, στην ουσία αυτό με έβαλε πιο "βαθιά" στα του ποδηλάτου!!!!

Το κατάστημα μας ΒΙΣΒΙΚΗΣ ποδήλατα βρίσκεται στην οδό Βόλου 64 και σχεδόν μια δεκαετία τώρα παρέχουμε υπηρεσίες και ποδήλατα υψηλής ποιότητας από τις μεγαλύτερες και πιο εξελιγμένες εταιρίες ποδηλάτων, στις καλύτερες τιμές τις αγοράς!!!

Οι συμπολίτες μας έχουν τη δυνατότητα να δουν ζωντανά στο κατάστημα μας ποδήλατα κάθε τύπου και για κάθε απαίτηση, ηλικία, χρήση και τσέπη καθώς και να τα δοκιμάσουν με test ride!!!!

Χαριτολογώντας σε φίλους κ γνωστούς λέμε "έχουμε τόσο πολλά ποδήλατα που ίσως να μην τα έχετε δει ποτέ μαζεμένα στη ζωή σας!!!!" Η έκθεση μας 1000m2 ασφυκτιά από ποδήλατα κάθε είδους, στυλ και χρώματος!!!!!Ποιά είναι τα μελλοντικά σας σχέδια?

Ήδη έχουμε ένα ηλεκτρονικό κατάστημα στα σκαριά έτσι ώστε να μπορούμε να εξυπηρετούμε καλύτερα τους πελάτες μας εντός και εκτός Λάρισας!!! Θα υπάρχει τεράστια γκάμα ποδηλάτων η οποία όμως θα είναι διαθέσιμη άμεσα και ζωντανά στο κατάστημα μας και όχι κατόπιν παραγγελίας!!!! Πλούσιο φωτογραφικό υλικό, άμεση εξυπηρέτηση και επικοινωνία καθώς και ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΑΠΙΣΤΕΥΤΕΣ ΤΙΜΕΣ!!!!!!

Παράλληλα στόχος μας είναι να βοηθήσουμε και να συμβάλουμε στο να γίνει η πόλη μας και οι πολίτες της πιο φιλικοί στο ποδηλάτο, στους ποδηλάτες καθώς και να αλλάξουμε την νοοτροπία και τη φιλοσοφία μας ως προς αυτό!!!!

Επικοινωνία με το κατάστημα Βισβίκης Ποδήλατα

 

Share
Είστε εδώ: