vreslarisa.gr

                   

Ο Στράτος Μισινέζης της IT-Advisor μας ενημερώνει και μας συμβουλεύει για το backup των αρχείων μιας επιχείρησης

Backup των αρχείων μιας επιχείρησης! Πόσο ασφαλή είναι? Τι πρέπει να κάνει μια επιχείρηση για να ξεγνοιαστεί από το άγχος της ακεραιότητας τους?

Το vreslarisa.gr συζήτησε με την IT Advisor το θέμα του backup των δεδομένων σε μια πολύ ενδιαφέρουσα συνέντευξη.


Ποιά είναι η τρέχουσα κατάσταση στις επιχειρήσεις?
Η διαμόρφωση αντιγράφων ασφαλείας συντελείται κατά συντριπτική πλειοψηφία σε τοπικό επίπεδο, στην έδρα της επιχείρησης και μόνο. Το 99% των εγχώριων επιχειρήσεων (ατομικών ή εταιρικών σχημάτων) δεν διαθέτει μηχανισμό λήψης, αλλά και σαφείς διαδικασίες τήρησης και διαφύλαξης αντιγράφων ασφαλείας σε εφεδρικά cloud storages (αποθηκευτικά νέφη , «σύννεφο»).


Ποιοί είναι οι κίνδυνοι που παραμονεύουν?
Η πρακτική μπορεί να αποβεί μοιραία σε περίπτωση ολικής καταστροφής (π.χ. σεισμού , πυρκαγιάς κ.ά.), κλοπής ή αδυναμίας πρόσβασης στον φυσικό χώρο εργασίας για οποιοδήποτε λόγο ανωτέρας βίας. Η επιχείρηση μετά βεβαιότητας θα αδυνατεί να λειτουργήσει ομαλά. Εδώ επισημαίνουμε ακραία σενάρια καταστροφής αλλά σενάρια όπως η άστοχη χρήση υπαλλήλου, αστοχία υλικού (δίσκος), μόλυνση από ιούς (ransomware) - κρυπτογράφηση αρχείων είναι καθημερινά σενάρια καταστροφικών αποτελεσμάτων στην λειτουργία της επιχείρησης.

Στις παραπάνω περιπτώσεις η επιχείρηση θα απομακρυνθεί από τον στόχο της, και λόγω αδυναμίας στα δεδομένα της θα διακινδυνεύσει απώλεια εσόδων και επιπλοκή στις σχέσεις της με τους πελάτες, προμηθευτές και γενικότερα τους τρίτους.

Τι θα πρέπει να κάνει μια επιχείρηση έτσι ώστε να διαφυλάξει τα αρχεία της?
Η σύγχρονη ιστορία και οι απαιτητικές συνθήκες εργασίας, υποδεικνύουν ότι κύριο, βασικό μέλημα κάθε οργανισμού, εταιρείας, επιχείρησης, ανεξαρτήτως μεγέθους και προσωπικού, πρέπει να είναι η διασφάλιση της καθημερινής παραγόμενης δουλειάς (αρχεία, βάσεις),  η ταυτόχρονη και ασφαλής διαφύλαξή της σε περισσότερους από έναν χώρους, δημιουργώντας ένα ή/και παραπάνω εφεδρικά αντίγραφα.

Και ποιά είναι η πρόταση της IT Advisor?
H IT-Advisor παρέχει μια ολοκληρωμένη λύση cloud backup σε μικρές, μεσαίες και μεγάλες επιχειρήσεις κάθε μορφής μελετώντας τις εκάστοτε ανάγκες, σχεδιάζοντας την υλοποίηση αντιγράφων - Cloud Backup σύμφωνα με τις σύγχρονες απαιτήσεις και με τα δεδομένα κάθε επιχείρησης.  Άπαξ της ολοκλήρωσης του cloud backup εξασφαλίζεται η διαθεσιμότητα και η προσβασιμότητα των δεδομένων των πελατών από οποιοδήποτε σημείο σε οποιοδήποτε πραγματικό χρόνο.

H δημιουργία αντιγράφων ασφαλείας -cloud backup καθορίζεται και διαμορφώνεται πάντα μετά από την μελέτη της μορφής της επιχείρησης, τον τρόπο λειτουργίας της, από την απαίτηση της για την συχνότητα και το εύρος σε χρόνο των αντιγράφων, το είδος και την ταχύτητα του υλικού εξοπλισμού, και από τον όγκο των δεδομένων που επεξεργάζονται καταχωρούνται και αποθηκεύονται σε καθημερινή βάση κατά τη διάρκεια της εργασίας.

Προσφέρουμε με γνώση, εμπειρία και εξειδίκευση , λογισμικό (online backup), το οποίο λειτουργεί όπως ακριβώς το παραδοσιακό backup, με την ουσιώδη διαφορά και το ασύγκριτο πλεονέκτημα ότι τα δεδομένα σας αποθηκεύονται στο «σύννεφο», διαδικτυακά, χωρίς κανέναν απολύτως κίνδυνο απώλειας , καταστροφής ή πρόσβασης από τρίτους.Ειναι ασφαλή τα δεδομένα μας στο "σύννεφο"?
Τα δεδομένα σας στο «σύννεφο» τηρούνται και διαφυλάσσονται κρυπτογραφημένα, με μοναδικό κωδικό ασφαλούς πρόσβασης, που ορίζετε και γνωρίζετε μόνο εσείς. Με τον τρόπο αυτό είναι απολύτως αδύνατο να διαβαστούν , αλλοιωθούν, διαγραφούν , υποκλαπούν κλπ ,από οποιοδήποτε τρίτο πρόσωπο το οποίο δεν γνωρίζει τον οριζόμενο κωδικό πρόσβασης.

Πως και από μπορούμε να έχουμε πρόσβαση στα αρχεία μας?
Εσείς μπορείτε ανά πάσα στιγμή να έχετε πρόσβαση στα δεδομένα σας με τρεις τρόπους :
Μέσα από την διαθέσιμη εφαρμογή η οποία εγκαθίσταται στα συστήματά σας.
Σε περίπτωση που δεν έχετε πρόσβαση στο γραφείο σας, χρησιμοποιώντας μια διεύθυνση στο Ιnternet (παρέχεται από την ΙΤ-Advisor )
Μέσω κινητού τηλεφώνου.

Ποιές υπηρεσίες αναλαμβάνει η IT-Advisor για το cloud backup?
Εγκατάσταση της εφαρμογής των αντιγράφων ασφαλείας σας.
Δημιουργία αντιγράφων ασφαλείας (συμμετοχή πελάτη).
Καθημερινή παρακολούθηση των αντιγράφων ασφαλείας σας μέσω του δικού μας κέντρου ενημέρωσης πελατών.
Καθημερινή αναλυτική ειδοποίηση για το status των αντιγράφων σας μέσω email.
Τεχνική υποστήριξη , στην έδρα σας ή απομακρυσμένα , όπου κι όποτε απαιτηθεί, με σκοπό την εύρυθμη λειτουργία της υπηρεσίας.
Καλέστε μας για να μελετήσουμε τις δικές σας ανάγκες και να σας κάνουμε την προσφορά μας, για να διερευνήσουμε το ενδεχόμενο μιας αμοιβαίας επωφελούς συνεργασίας.


Πείτε μας μερικά λόγια για την IT Advisor:
Η IT-Advisor είναι πάροχος λύσης online backup. Σύμφωνα με τις προβλέψεις της Gartner μέχρι το 2020 οι όποιοι δισταγμοί που διατηρούν οι επιχειρήσεις για την μετάβασή τους στο  “cloud” θα έχουν εξανεμιστεί ολοκληρωτικά.
Έτσι από την “No-cloud” προσέγγιση που επικράτησε αρχικά, στην “Cloud – First” σήμερα, μέσα στην επόμενη πενταετία οι οργανισμοί θα έχουν περάσει στη στρατηγική cloud-only.

Η IT-Advisor διαθέτει πλήθος εξειδικευμένων λύσεων κι επιλογών , έτσι ώστε τα αρχεία των πελατών της να είναι πάντοτε και απολύτως ασφαλή από άστοχη χρήση υπαλλήλου, αστοχία υλικού (δίσκος), μόλυνση από ιούς (ransomware), απρόβλεπτες φυσικές καταστροφές ή κοινωνικές διαταραχές , και εν γένει από αδυναμία φυσικής πρόσβασης στον χώρο και στην έδρα ή σε οποιοδήποτε παράρτημα της επιχείρησης. Αναλυτικά το κείμενο μας εδώ, δείτε τις συχνές ερωτήσεις - απαντήσεις για την λειτουργία καθώς και το αναλυτικό κείμενο παρουσίασης των πολλαπλών επιλογών λύσεων της εφαρμογής.

Δείτε το κανάλι μας στο YouTube με χρηστικές πληροφορίες και demo εγκατάστασης

Επικοινωνία με την IT-Advisor:
6944 468 667
Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από κακόβουλη χρήση. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε την Javascript για να τη δείτε.
www.it-advisor.gr

Εξουσιοδοτημένος συνεργάτης της IT-Advisor στη Λάρισα είναι η Houseofweb ( Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από κακόβουλη χρήση. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε την Javascript για να τη δείτε. - 694 540 2632)
Share
Είστε εδώ: