vreslarisa.gr

                   

Ο Παναγιώτης Τσαμαδός απαντάει στα ερωτήματα μας για το ηλεκτρονικό τσιγάρο

To vreslarisa.gr επισκέφτηκε το κατάστημα QueenEcigs (Μ. Αλεξάνδρου 18) και ο Παναγιώτης Τσαμαδός απάντησε στις ερωτήσεις που όλοι μας θα θέλαμε να κάνουμε για το ηλεκτρονικό τσιγάρο.


Το ηλεκτρονικό τσιγάρο είναι πιο υγιεινό από το κανονικό τσιγάρο?
ΑΠ. Σαφέστατα, το μόνο αρνητικό συστατικό που περιέχεται στο Η/Τ είναι η νικοτίνη, ενώ παράλληλα είναι απαλλαγμένο από πίσσα, μονοξείδιο του άνθρακα και όλα τα αρνητικά συστατικά που προέρχονται στο κανονικό τσιγάρο από την καύση του χαρτιού. Σύμφωνα με έρευενες το ηλεκτρονικό τσιγάρο είναι έως και 95% πιο υγιεινό από το κανονικό.

Ποια είναι τα συστατικά των υγρών αναπλήρωσης?
Απ. Τα υγρά αναπλήρωσης αποτελούνται κυρίως από φυτικά συστατικά όπως, φυτική γλυκερίνη, απιονισμένο νερό, αρωματικές ύλες.


Είναι επιβλαβές το ηλεκτρονικό τσιγάρο για τους παθητικούς καπνιστές?
Απ. Βάση ερευνών έχει αποδειχθεί ότι το ηλεκτρονικό τσιγάρο είναι σχεδόν ακίνδυνο για τους παθητικούς καπνιστές, ο ατμός που παράγει διαλύεται από την ατμόσφαιρα μέσα σε λίγα δευτερόλεπτα, ενώ δεν αφήνει άσχημες οσμές στο χώρο ή στα ρούχα.

Είναι πιο οικονομικό το ΗΤ σε σχέση με το κανονικό τσιγάρο?
Απ. Το μηνιαίο κόστος ενός ατμιστή μπορεί να μειωθεί στο μισό ή και παραπάνω σε σχέση με το κανονικό τσιγάρο, τα αναλώσιμα που θα χρειαστεί το μήνα είναι μόνο τα μπουκαλάκια του υγρού αναπλήρωσης όπως και 2-3 αντιστάσεις για το μηχάνημα του.

Μπορεί να βοηθήσει το ΗΤ σαν μέσω διακοπής του καπνίσματος?
Απ. Βάση μελετών και ερευνών έχει αποδειχθεί ότι περίπου το 75% των Ευρωπαίων έχει εγκαταλείψει το τσιγάρο με τη βοήθεια του ΗΤ, στην Αγγλία αυτή τη στιγμή το ΗΤ συνατγογραφείται από τον εθνικό οργανισμό φαρμάκων της χώρας σαν μέσω διακοπής του καπνίσματος ενώ όλο και περισσότερες χώρες της Ευρώπης στρέφονται σε μία πιο θετική στάση απέναντη στο ΗΤ. Επιπροσθέτως στο κατάστημα μας αυτή τη στιγμή έχουμε αρκετούς πελάτες που καπνίζαν περίπου 4 πακέτα τσιγάρα ημερησίως και με τη βοήθεια του ΗΤ έχουν διακόψει εντελώς το κάπνισμα.

Είναι το ΗΤ επικίνδυνο (συχνά συναντάμε βίντεο στο ίντερνετ με συσκευές που ανατινάζονται)?
Απ. Όπως κάθε ηλεκτρονική συσκευή ( βλ. κινητά, τηλεοράσεις κτλ) έτσι και το ΗΤ, εφόσον διαθέτει ηλεκτρονικά μέρη, χρειάζεται γνώση στην χρήση του. Όταν η συσκευή μας είναι πιστοποιημένη και αγορασμένη από ένα κατάστημα με έμπειρο προσωπικό που μας έχει καθοδηγήσει σωστά για την λειτουργία του ΗΤ που κρατάμε στα χέρια μας, τότε δεν υπάρχει λόγος καμίας ανησυχίας και η συσκευή μας θα λειτουργεί άψογα.

Υπάρχει έντονη ανησυχία στις τάξεις των ατμιστών σχετικά με το νέο νόμο που τίθεται σε εφαρμογή τις επόμενες μέρες, τι πληροφόρηση υπάρχει σχετικά με αυτό το θέμα?
Απ. Σχετικά με τον νέο νόμο όντως υπάρχει ανησυχία, βέβαια θα έρθει να βάλει κάποια τάξη σχετικά με ορισμένες αυθεραισίες που γινόταν στο θέμα του ΗΤ μιας που δεν υπήρχε σαφές νομοθετικό πλαίσιο μέχρι πρότινος για το ΗΤ. Αυτά που γνωρίζουμε με βεβαιότητα μέχρι στιγμής είναι πως θα μπει ειδικός φόρος κατανάλωσης ΕΦΚ, στα υγρά αναπλήρωσης 0.10 Ευρώ +ΦΠΑ, ότι καταργούνται οι συσκευασίες υγρών άνω των 10ml και ότι θα γίνει πιο αυστηρή η διαδικασία εισαγωγής προϊόντων ΗΤ στη χώρα μας, σε κάθε περίπτωση το κατάστημα μας είναι σε συνεχή επικοινωνία με την εταιρία μας και ενημερώνει τους πελάτες του για όποιο καινούριο δεδομένο προκύπτει σχετικά με αυτό το θέμα.


Μερικά λόγια για το QueenEcigs:

Το κατάστημα της Queen-Ecigs Λάρισας ξεκίνησε την λειτουργία του το Δεκέμβριο του 2015 ως ένα από τα πολλά καταστήματα της εταιρίας QueenEcigs που λειτουργούν στον Ελλαδικό χώρο.

Η εταιρεία μας είναι από τις μεγαλύτερες αυτή τη στιγμή στο τομέα του ηλεκτρονικού τσιγάρου παρέχοντας πιστοποιημένα προϊόντα και τα πιο ποιοτικά υγρά αναπλήρωσης στον Έλληνα ατμιστή πάντα στις πιο συμφέρουσες τιμές.

Στόχος είναι να παρέχουμε στον καπνιστή μία εναλακτική μέθοδο διακοπής μίας τόσο βλαβερής συνήθειας όπως το τσιγάρο, απαλλαγμένη από πίσσα και όλα τα βλαβερά συστατικά του.

Τα μελλοντικά σχέδια της εταιρίας είναι σαφώς η αύξηση του αριθμού των Ελλήνων που στρέφονται καθημερινά στο ηλεκτρονικό τσιγάρο όπως επίσης και η ανάπτυξη του δικτύου καταστημάτων της για να βρίσκεται κοντά σε όλους εκείνους που επιθυμούν να απαλλαγούν από το τσιγάρο.

 

Επικοινωνία με το QueenEcig

Share
Είστε εδώ: